KOMMANDE AKTIVITETER

      

NOTISER


Alla programpunkter finns i Svarthaken  -
KLICKA HÄR >>

Om anmälan behövs framgår detta vid respektive aktivitet, i övrigt har vi ingen anmälan numera. Vi samlas alltid på Fredriksbergskyrkans parkering (övre delen av Wetterlinsgatan) om inte annat sägs under respektive programpunkt. Ta alltid med fika och kläder efter väder gäller. Om resa sker med privatbilar kan chauffören ta ut arton kronor per mil i reseersättning, som delas av dem som åker i bilen.

Smultronställen - KLICKA HÄR >>


UTFLYKTER FÖR DAGLEDIGA

Utflykter för daglediga en gång i veckan fortsätter i vår. Intresset får avgöra hur mycket och hur länge. Ni som är intresserade av att titta på fåglar i skog och mark bör hänga med på detta. Såväl gamla som nya deltagare hälsas alltid varmt välkomna. Det handlar om att vara ute några timmar varje onsdag förmiddag från tidigast sju till framåt middagen i bra fågelmarker. Det hela bygger på att hitta fåglarna tillsammans – var och en efter sin förmåga.

HÖSTSTART 2 augusti kl 07.00
Anita Ljungström och Kenneth Mörk håller ihop det hela och är ciceroner.
Samling är på Fredriksbergskyrkans parkering.
OBS: Ta med fika. Kläder efter väder gäller
Tag kontakt med Anita eller Kenneth om det finns någon tveksamhet om vädret.
Några förkunskaper behövs egentligen inte.

Anita har tfn 0515 - 80078, mobil 0705 – 87 09 08 och Kenneth har 0702 - 57 81 23.

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER

Alla programpunkter finns i Svarthaken  - KLICKA HÄR >>

AUGUSTI

Tisdagen den 8 augusti
klockan 18.00

Säsongsuppstart vid Trandansen
Stor tradition! Vi har som vanligt korvgrytan kokande. Kom när du vill men korven går till vid halv sju tiden. Om du behöver samåkning från staden kan du ringa Åke Abrahamsson som har tfn 0515 - 72 60 42.

Tisdagen den 15 augusti
klockan 19.00

Månadsmöte i klubblokalen, vårens och sommarens bilder.
Denna uppmaning har klingat något ohörd de senaste åren så vi hoppas på bättring denna gång. Jag, Åke, kommer att ta med en trave. Välkomna till en som vanligt trevlig kväll.

Söndagen den 27 augusti
klockan 08.00

Rovfåglar på Skövde övningsfält
Vi skiftar från hemmamarkerna till övningsfälten söder om Skövde. Åkskilliga stäpphökar har setts under senare år och en hel annat fint. Lennart Friggeråker leder och Lennart har tfn 0515-101 11.

SEPTEMBER

1-3 september
Falsterbo Bird Show
Någon eller några från våra klubbar kommer säkert att åka till detta jättearrangemang. Är du intresserad skall du höra av dig till Åke Abrahamsson tfn 0515 - 726042 så får vi se vad som kan arrangeras

Söndag den 3 september
klockan 11.00 – 17.00

Hornborgadagen
Vi brukar av tradition hjälpa till med guidning mm på denna dag och det gör vi även i år. Ingalill och Anita kommer att skaffa ihop guider på vanligt vis.

Fredag den 8 till söndagen den 10 september
Falsterboresa.

Avresa klockan 16.00 fredag em, hemma 21.00 söndag kväll.
Åke leder resan som vi gör tillsammans med våra vänner i Skövde Fågelklubb. Anmälan gäller, senast tre veckor innan vill vi ha din anmälan. Ring Åke, tfn 0515 – 726042, och anmäl dig. Då får du också all information som kan behövas. Läs på annan plats om klubbens resor.

Tisdagenden 19 september
klockan 19.00

Månadsmöte
Det bär i väg till Armenien. Det är vår medlem Eva Östberg som besökt detta ganska närliggande men ändå avlägsna land österut. Vi får ta del av resan i ord och bild.
Välkomna

Lördagen den 23 september
klockan 07.00

Vandring till Almeö
Från parkering till parkering. Vi ställer bilar i varje ände så att vi kan gå åt ett håll. Kan bli riktigt bra med blå kärrhök, kanske rödstrupig piplärka och eventuellt med skäggmesar i gamla åfåran. Vi får se!
Åke Abrahamsson leder och du når Åke på tfn 0515 - 726042.

OBS: Samtliga gamla notiser (från 2002-2017) finner du genom att klicka här >>


AKTUELLA OBSAR >>>


Nummer sju!

Det händer ytterst sällan att vi har en tornfalkkull med sju ungar. Kanske en gång på tio år. Så stora äggkullar inträffar däremot oftare men det blir inte sju ungar av det. Detta hände idag i Hössna som ligger väster om Ulricehamn.

Åke Ab skrev och Ingalill fotade 16 juni 2017.


©Ingalill Abrahamsson


Fler toppresor...

Och så åkte vi till Kvismaren i Nerike en stycke in i maj, den fina artlistan som Erik Tornberger ordnat till finns här >>
Jag vill endast framhålla resans höjdpunkt, vi kunde lyssna till ortolansparv vid det lövskogsreservat som heter Sörön och som ligger alldeles nära Kvismaren. Vilken höjdare! En gång i tiden var ortolansparven en vanlig fågel - till exempel på Falbygden. Nu är det en raritet över hela landet.

Åke Ab 240517


Bra resa!

Sjöryd vid Dettern stod på programmet vid mitten av maj och resan blev inte sämre av att man firade fågelskådningens dag. Vilket fint arrangemang: Här ligger vi i lä men går att reparera. Fåglarna då. Det bästa blir två vassångare, en blåhake, en ängshök hona. flera skäggmesar och en pungmes. Inte illa! På vägen hem åkte vi till Österås vid Floby och - äntligen - hittade de tre första fjällpiparna för säsongen.

//Åke Ab 170513